
קלף הכוהן מביא את העקרון של לימוד, בטחון עצמי ומוסריות מתוך הכרה בערכים. החיים מורכבים מסדרה של שיעורים, מאתגרים חיצוניים המביאים את האדם למקום של למידה פנימית והתפתחות רוחנית. בתהליך הלמידה מעורבים השכל וההגיון הלב והרגש.
הקיסר הוא האב החומרי הכהן הוא האב הרוחני הכוהן מלמד את החניך והופך אותו בתהליך למורה. הוא מלמד את החניך לשאול כדי להגיע לתשובת אמת.
החניך לומד את האמת א התחלה מ אמצע ות סוף האמת היא שלמות שמכילה בתוכה את ההוויה של הקיום והיקום. כשאמת נצבת מול החניך הוא יכול לסובב את הגב אליה, הוא יכול לכעוס עליה אבל בתוכו היא מהדהדת והוא לא יכול להתעלם ממנה.
לאמת, למורה יש דרכים רבות להופיע, הוא יכול להיות אדם, בעל חיים, שלט חוצות, ספר, אירוע, או תובנה פנימית. ברגע שהחניך לומד את האמת, עם כל הכאב והקושי האור של הידיעה של התובנה מאפשר את המשך התהליך.
הכוהן מייצג את הכוחות החיוביים בחיים. כוחות המעוררים התהליכים של צמיחה. אדם המחובר אל הקול הפנימי שלו יודע לקרוא את הסימנים בדרך להתפתחות הרוחנית.
קלף הכוהן מייצג תקופה בה האדם מוצא את הנתיב שלו, את ייעודו מה המטרה לשמה הגיע לגוף חומר. היקום יפעל לעזרת האדם בדרך להגשמת הייעוד שלו. לאיסלם פתגם האומר "אללה עוזר למי שעוזר לעצמו".

קלף השטן מייצג את ההגבלה, את הפחדים, את ההרגלים. הוא מייצג מצבים של תלות העדר מודעות, רכשונות, ומיניות מתפרצת. שלב בו האדם מתתמודד עם "The dark side of the soul" המיתוסים השונים לאורך ההיסטוריה של האדם מציגים את המלחמה בין כוחות האור לכוחות החושך. מודעות השטן מעניקה תחושה של כוח ושליטה, מודעות המעצימה את האגו, שהוא גורם מכשיל בדרך להתפתחות רוחנית, מודעות זו מביאה את האדם להיות נגוע בהיבריס (חטא הגאווה, הרצון להדמות לאלוהים) תפקידו של האדם לזהות את הכוחות החשוכים, ההרסניים לו ממקום של מודעות להפוך אותם לכוח יצירתי.
הקלף מייצג מצבים של חושך רגשי, נפשי ורוחני, מצבים בהם השקר הזיוף והאשליה מתחזים לאמת, מצבים של חוסר מודעות, בלבול. בעוד שהאמת מאוזנת א בתחילה מ באמצע ות בסוף הרי שהשקר אלו שלוש האותיות שנמצאות לפני הת שהיא סוף הדרך, והשקר מקרב את הסוף בצורה שגויה. שליחיו של השטן, השדים יעלו וישלטו בחייו של האדם. כל אדם והשדים שלו, והם ממתינים לרגע של חולשה, למעידה. השטן מייצג את הכוחות השלילים בחייו של האדם. זה השלב בו המאסטר מתמודד עם השטן שבו ומנצח. השטן יגיע עם מבחניו ושיעוריו כאשר האדם יתחיל לצעוד בדרך רוחנית, לאחר התהליך אותו עבר האדם מהמחפש דרך החניך ועד למאסטר, רק בשלב הזה הוא יכול להתמודד עם השטן שבתוכו.
קיים מצב של הזנחה, של פעולה ממניעים לא נכונים, ממקום של התמכרות, של יצרים ותשוקות. זהו שלב של אתגר, שלב של מבחן בו יש תחושה שכוחות חיצוניים שולטים בחייו של האדם. בעוד שבקלף הכהן האדם חי את האמת את האור הרי שבקלף השטן הוא חי את השקר את החשכה של חייו. האדם נמצא בנקודה בחייו שבמידה ויעמוד מול הפיתוי הוא ינצח את השדים הקיימים בו. הקלף מופיע כדי להאיר בפני האדם שיש בו את הכוח והבחירה להתגבר להשתחרר ולבצע את "קפיצת נחשון" (היה הראשון שקפץ לים סוף, לאחר שנקרע הים לשניים, ובכך הוכיח את אמונתו באלוהים והפך לסמל לראשוניות ולחלוציות בהיסטוריה היהודית) קפיצה של המודעות.
לסיכום
בין אם מקבלים את קלף הכוהן ובין אם מקבלים את קלף השטן בשני המקרים ההכוונה היא לראות את האור אם דרך הכוחות החיוביים בחיים כוחות המעוררים תהליכים של צמיחה ואם דרך אזהרה לא להכנע לאגו ולהיבריס ולהפוך את הכוחות היצריים לכוחות יצירתיים.