דורשי

פירוש הקלף

החיבור לעץ החיים:

ספירת תפארת
הרמוניה עדינה בין נתינה מוחלטת להגבלה, לידת הרעיון.

הסבר של שורה ראשונה בתפילת אנא בכוח:

גם שורה זו פותחת בבקשה, "נא" ועוברת לשבח, "גבור". לאחר מכן משלבת בין שבח לבקשה, "דורשי יחודך כבבת שמרם". עם זאת, שורה זו עוברת לדבר בלשון נסתר: שמור אותם ולא אותנו. ייחודו של הקב"ה, שבא לידי ביטוי באמירת "שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד", והשילוב בפיוט במילה "דרישה", שגם היא כתובה פעמים רבות ביחס לבקשת ה', "דרשו ה' בהמצאו" (ישעיהו נ"ה, ו'), "כי כה אמר ה' לבית ישראל דרשוני וחיו" (עמוס ה', ד'), יש בה שבח ובקשה כאחד. האדם דורש ה', ודורשי ייחודו ראויים לשמירה הזאת כבבת העין. אף ביטוי זה לקוח מן הנביאים, "כי הנגע בכם נגע בבבת עינו" (זכריה ב', י"ב), המסמל דבר חשוב ויקר.

גיאומטריה מקודשת:

הראשון מבין חמישה מוצקים אפלטונים המסבירים את צורות הבסיס של כל יצור טבעי. בגיאומטריה מקודשת הצורה קרויה גם טטראדר (בעברית: "ארבעון"), וזהו אחד מחמשת הפאונים המשוכללים, בו אף פנים אחד של הטטרהדרון אינו מכסה יותר פני שטח מהאחרים. לא משנה איך הוא ממוקם, כל פנים יכול ליצור את הבסיס וכל קודקוד יכול להפוך לקודקוד הטטרהדרון. בצורה זו, לטטרהדרון יש איזון וסימטריה מושלמים.

מכל קודקוד בסיס, אנרגיה נמשכת לכיוון מרכז הטטרהדרון. יחד, האנרגיות הללו משתלבות ועולות לנקודה העליונה של הצורה. מחברת את הנפש, את הגוף ואת הרוח לכן האנרגיה יכולה להיות מופנית בעוצמה לעבר ישות הזקוקה למסר האלוהי. הטטרהדרון מקל על איזון ויציבות כאשר יוצאים לחקר רוחני. צורה זו  מציתה את הכוח הרוחני הייחודי של האדם. עוזרת למסרים אלוהיים להתגבש במוח לרעיון. בגיאומטריה המקודשת טטרהדרון פותח את המוח, את הגוף ואת הרוח לאמץ את הכוונות הרוחניות וליישם את המתנות האישיות למען למטרה גדולה. הטטרהדרון מייסד מערכת יחסים בסיסית שבה האדם והמדריכים והגילויים הרוחניים שלו מתחברים לאלוהי כדי ליצור אנרגיה טרנסצנדנטית. זהו שער למחוזות אתריים עמוקים של תרגול רוחני מאחר שבתוך הצורות, בין הקצוות ומאחורי הפנים, יש מרחב של הגנה. בתוך הטטרהדרון, רק אנרגיה טובה יכולה לשרוד ולפרוח. זהו מקום בטוח לאחסון כוונות וידע רוחני עד שהוא מוכן לשיתוף.

הפרט: ההתחלה היא בכל אחת מנקודות הבסיס, שבה מוצאים את המיקום הראשון, הפרט על האדם להאמין ולהכיר במתנות שהוא מביא לעולם כדי להבין ולחלוק תובנות רוחניות. האנרגיה המהדהדת למרכז הטטרהדרון מנקודה זו כוללת את כל היכולות הפיזיות, המנטליות הרגשית וההדהודים תת-מודעים מהלב ומהמוח. על האדם להציע את הכוח האישי שלו לתוכנית האלוהית.

השותפות: במעבר לנקודת בסיס אחרת, מגיעים לשותפות. גיאומטריה מקודשת דורשת שיתוף פעולה ומחויבות משותפת לדרך רוחנית. הנקודה השנייה נובעת מהבריתות הרוחניות שהאדם מתחיל ליצור במסע הרוחני. השותפות שיוצרים בקשר עם אנשים אחרים בעלי חשיבה רוחנית עוזרת לכוון את האנרגיה לכיוון מרכז הטטרהדרון.

הפוקוס: הנקודה השלישית של בסיס הטטרהדרון מייצגת מיקוד רוחני. קיימת השקעה של הזמן, של האנרגיה ושל הכוונה במטרה האלוהית הגדולה שהאדם נקרא להצטרף אליה. נקודה שלישית זו מחזירה את הנטל אל הפרט. הוא צריך לעשות את העבודה כדי למנוע הסחות דעת ומחסומים בחייו שמרחיקים אותו מהדרך הרוחנית. השקעת זמן בלימוד רוחני אישי מוסיפה לאנרגיה המועברת למרכז הטטרהדרון.

הניצוץ האלוהי: כדי להביא את מלוא העוצמה של הגיאומטריה הקדושה של הטטרהדרון לידי מימוש, האנרגיות של שלוש נקודות הבסיס מתחברות יחד ועולות לקודקוד הטטרהדרון, הנקודה הרביעית. נקודה זו מחזיקה בתודעת הרוח הממומשת המגיבה עם הפרט, עם השותפות ועם המיקוד כדי להדליק את הניצוץ האלוהי.

ניתן לאדם לכוון את הניצוץ האלוהי אל תוכו, אל מקום, או אל פעולה כדי להעביר הלאה את החוכמה הרוחנית המתבטאת דרך הטטרהדרון.

error: