ספירת יסוד
הכוח שמאפשר לאידאות האלוהיות להתגשם במציאות.
השבח המופיע בראש השורה לאחר "יחיד", שהוזכר כבר ב"דורשי יחודיך", הוא "גאה", וכלפי ה' הוא שבח מקובל, תכונת הגאווה רווחת במקרא כתכונת האל לבטא עליונותו בעולם, "אשירה לה' כי גאה גאה" בשירת הים. "לפנות" פירושו פנים אל פנים, כפי שהמילה עצמה מסמלת. הוא מבקש שהפנייה תהיה ישירה, כמי שזוכר בפועל את קדושתו של הבורא. גם המילה ישועה היא לשון פנייה, כמו "ואל קין ואל מנחתו לא שעה". לפנות ולהושיע פירושם לגאול את האדם, וזה מה שהוא מבקש לקראת סופו של הפיוט.
הפייטן קורא לאל לפנות לעמו להקשיב לתפילות העם. הנימוק למחויבות של האל לעמו שהם זוכרי קדושתו. העם מזכיר כל יום בתפילה את קדושת האל (כך בתפילת שמונה עשרה המתפללים קוראים את "נקדישך ונעריצך" קטע הקדושה ומכריזים שם: "קדוש, קדוש, קדוש").
צורה זו עוצבה על ידי הגיאומטר, האדריכל והפילוסוף באקמינסטר פולר הוא קרא לה שיווי משקל וקטור, הוא עיצב שתי צורות שנושאות את אותו שם זו הצורה הראשונה. "באקיבול", היא כיפה גאודזית (או גאודטית) היא טכניקה של בניית כיפה או כדור באמצעות מוטות ישרים קטנים היוצרים מערכת מרחבית של משולשים. משולשים אלו בונים את מעטפת הכיפה או הכדור. למעשה, אין אפשרות לבנות מעטפת כיפה אמתית אלא צורה מרחבית המקורבת מאוד אליה. ככל שיש יותר מוטות היוצרים יותר משולשים שהם בהכרח קטנים יותר באופן יחסי לקוטר הכיפה כך צורת הכיפה הגאודזית קרובה יותר לכיפה כדורית מושלמת.
פולר טען כי, "אפס פעימה בשיווי המשקל הווקטורי היא הגישה הקרובה ביותר שנעשה אֵיִ פַּעַם לדעת לנצח ולאלוהים." מרכז שיווי המשקל הווקטורי הוא ריקנות ראשונית. זו אנומליה מתמטית שבה החוקים הנורמליים של רצף המרחב והזמן אינם עובדים, זה לא סמל לסדר אולטימטיבי. הסמל נראה רַצִיוֹנָלִי, מערכת מסודרת, אבל היא בסופו של דבר לא רציונלית. זה נוגד את ההיגיון.
מייצג את עקרון אי הוודאות, לפי פולר, זה אזור שֶׁל תהודה ניטרלית שבה גלים יכולים לעבור דרך גלים ללא הפרעה. עדיין, אף פעם לא קיים פיזית כמו מבנה כי הטבע מתעב ריק. וֶקטוֹר איקוויליבריום הוא כדור, אך אינו מכיל נפח, כלומר, הוא מכיל "כלום". למערכת שיווי משקל וקטור יש 12 קודקודים, שמונה פנים משולשים, 24 קצוות ו-32 משורים. זה שיווי משקל כל-כיווני באופן סמלי ופיזי לפיכך, זהו סמל מושלם להחזיק מתח של הפכים, או איחוד הניגודים עם זאת, זה יותר ממטאפורה. זה דימוי ארכיטיפי שמחבר את המטריצה עם היקום או את היקום עם המטריצה.
צור קשר
"שינוי אינו מתחולל ללא גרימת אי נוחות, אפילו אם השינוי הוא מרע לטוב." ריצ'רד הוקר
© 2024 כל הזכויות שמורות לאורית של רפאל | שירותי SEO – טוקו דיגיטל
© 2024 כל הזכויות שמורות לאורית של רפאל
שירותי SEO – טוקו דיגיטל