קבל

פירוש הקלף

החיבור לעץ החיים:

ספירת מלכות
הרעיון מגיע לידי מימוש.

הסבר של שורה ראשונה בתפילת אנא בכוח:

שורה זו, העומדת בפני עצמה בפיוט, משום שאינה נחרזת עם שורה אחרת ולשון הרבים הנוכחים שבה, המעטה יחסית בפיוט, מבדילה אותה מהשאר. "שועה" ו"צעקה" הן לשונות נוספים של תפילה ומבוססות על הפסוק בשמות (כ"ב, כ"ב), "כי אם צעוק יצעק אליי שמוע אשמע צעקתו", "ותעל שועתם אל הא' מן העבודה" (שמות ב', כ"ג). כידוע, אין בתורה מילים נרדפות ומילים אלו, כמסיימות את הפיוט, הן מילים של תפילה בלשון שבר. גם בהקשר התנ"כי שלהן וגם מעצם המילים "צעקה" ו"שועה" שהן בניגוד ל"רנה". בסוף הפיוט חוזר הפייטן אל המציאות העגומה ומבקש ממי ש"יודע תעלומות" לשמוע את צעקתו של העם ולמצוא את הדרך הנכונה לגאול ולהושיע אותו.

עד כאן התפלל הפייטן עבור העם. בדרך כלל הוא מביא דברי העם בשמו (קבל רינת עמך), אך באחת הפעמים הביא זאת בלשון מדברים "שגבנו טהרנו נורא". הוא מבקש עבור העם, כי הוא חלק מן העם. כאן בטור המסיים מגיע שיאו של הפיוט: העם עצמו פונה אל ה' ומבקש עבור עצמו: קבל שוועתנו, שמע צעקתנו. להבדיל מן הפנייה "קבל רינת עמך", כאן העם מבקש בצעקה לא ברינה. הוא כמה לגאולה ואין נפשו לרינה, הוא צועק את צעקת הגאולה. והאל אכן ישמע את צעקתו, ככתוב: "כי אם צעוק יצעק אליי שמוע אשמע צעקתו" שמות כ"ב, כ"ב. הכינוי לאל כאן: יודע תעלומות. האל יודע את הנסתרות, ותכונה זו מופיעה במקרא, בתפילות ובפיוטים. הצירוף יודע תעלומות נשען על תהלים מ"ד,כב: הלא אלהים יחקר זאת כי הוא יודע תעלומות. בהקשר זה המשמעות היא: העם מצפה לגאולה זמן רב ואינו יודע מתי תבוא. מי שמכיר את הספרות המיסטית יודע שהעם בתקופת גלותו חישב חישובי קץ שונים וניסה לגלות את הנסתרות כדי להתכונן לגאולה. אך רק האל הוא היודע תעלומות, ורק הוא יודע את זמן הגאולה.

גיאומטריה מקודשת:

טריקטרה היא אובייקט של שלוש קשתות מחוברות זו לזו. במסורת הלטינית, הטריקטרה נגזרת מהמילה  triquetrus מילה בלטינית שפירושה שלוש פינות. המונח triquetra נובע גם מהמילהtri  שמקורה בלטיניתtres  פירושה שלוש, ו - quetrus  שפירושה "נעשה בזווית". הוא סמל קלטי עתיק המסמל אלוהות נשית משולשת, שהפכה מאוחר יותר לסמל השילוש הקדוש באירלנד הנוצרית. מכונה גם הקשר הטריניטרי, מייצג את המשמעות הסמלית העמוקה הקשורה למספר שלוש, שנחשב למספר הקדוש והאלוהי.

הפיתגוראים, ייחסו למספר שלוש קדושה, משום שהוא תוצאה של הסכום של המספר האי-זוגי הראשון והמספר הזוגי הראשון: 1 סמל של אחדות וייחודיות, ו 2 סמל של דואליות ונשיות.

הסמל מגלם את כוחו של המשולש. מייצג את אלת הירח המסמלת אנרגיה נשית ופריון, מורכבת משלוש דמויות: בתולה שמייצגת את שלבי החיים הראשונים, אימא מייצגת את שלב הפוריות. כאן נוצרים ומיישמים רעיונות, זקנה מייצגת את מעגל החוכמה, אהבה וחוזק; ושלוש הדרכים לאנושיות: גוף, נשמה ורוח; אדמה, אוויר ומים. ברמה הרוחנית הוא מצביע על שלוש הדרגות של התפתחות הקיום: חיים, מוות ולידה מחדש. בנוסף לכך, הטריקטרה מסמלת את העבר, את ההווה ואת העתיד. מכיוון ששלושת האלמנטים של הטריקטרה קשורים זה בזה, אין להתייחס אליהם כאלמנטים נפרדים אלא כשלושה היבטים שונים של ישות אחת, השלם.

לטריקטרה. שבע משמעויות רוחניות: שפע; הגנה; מעצים את האנרגיה הנשית ומעניק יציבות רגשית; החיים בנויים משלבים שהם הכרחיים לאבולוציה ולהגשמה של האדם; הארה רוחנית; הרצונות יתגשמו, משאלות יתממשו במציאות; אחדות עם הנשמה;

error: